Moto Morini motor dealer in Noord-Holland

Motorzaak Moto Hippo is officieel dealer van het roemruchte Italiaanse motormerk Moto Morini. De nieuwe Moto Morini motorfietsen staan klaar bij de motorzaak in Hippolytushoef voor het maken van een proefrit. Wil je een Italiaanse motor kopen? Kom dan naar motor-dealer Moto Hippo. Maak een afspraak of kom gezellig langs.

Wil je een onderhoudsbeurt of een reparatie aan je Moto Morini motorfiets uit laten voeren ben je bij motorzaak Moto Hippo aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend meer informatie en een offerte aan.

Logo Moto Morini

Historie van motormerk Moto Morini

In september 1937 werd motormerk Moto Morini opgericht in Bologna, Italië. Moto Morini begon met het maken van driewielers. Nadat de fabriek in de tweede wereldoorlog gebombardeerd was, begon Alfonso Morini opnieuw en kwam in 1946 met de eerste motorfiets, een 125cc geïnspireerd op een DKW RT! In de jaren 50 ging Moto Morini de racerij in met twee- en viertakten waarbij ook de befaamde motorcoureur Giacomo Agostini zijn eerste races in de jaren 60 reed op een Moto Morini.

Succesvol in de racerij

In de jaren 60 gaat Moto Morini o.a. naar Amerika en blijft Moto Morini zeer succesvol in de racerij. Ze doen mee aan zowel cross- als wegraces van 100cc tot 250cc. In de jaren ‘70 komen ze met de bekende 3,5 en 500 V-Twin die in zowel weg- als enduro motorfietsen werden gebruikt. Vanaf de jaren ‘80 neemt Cagiva na Ducati ook Moto Morini.

Nieuwe eigenaar motormerk Moto Morini

In oktober 2018 verandert het bedrijf van eigenaar en wordt het onderdeel van de Zhongneng Vehicle Group, die de prestigieuze positionering van het Golden Eagle bedrijf wil consolideren en versterken door aanzienlijke investeringen te doen die zowel betrekking hebben op de huidige als op de nieuwe modellen, ook met verschillende motorformaten met als doel het Morini assortiment uit te breiden en de aanwezigheid op de markt te vergroten. 2018 is ook het jaar dat Sima is begonnen met de verkoop van het Italiaanse merk.

Prachtige aanvulling op de officiele dealerschappen van Moto Hippo

Naast het dealerschap van Moto Morini heeft het motordealer in Noord-Holland het officiële dealerschap van het Japanse motormerk Yamaha, en sluit het Italiaanse motormerk moto morini uitstekend aan bij Ducati, waar Moto Hippolytushoef eveneens officieel dealer van is. Bekijk de volledige online line-up en kom langs bij Moto Hippo, de motordealer voor Noord-Holland, Friesland en Flevoland.

De nieuwe Moto Morini Seiemmezzo STR is nu te bezichtigen en te bestellen bij Moto Hippo, officieel Moto Morini dealer.